Кампанията (на ПП-ДБ, бел. ред.) беше изградена на тезата, че

...
 Кампанията (на ПП-ДБ, бел. ред.) беше изградена на тезата, че
Коментари Харесай

Политолог: ПП-ДБ се върнаха в изходна позиция - Бойко Борисов отново стана архиврагът ни и през поредното му изчегъртване ще градят политическа кампания. Няма как това да хване корени в каквато и да е почва

  " Кампанията (на ПП-ДБ, бел. ред.) беше построена на тезата, че Бойко Борисов няма място в българската политика, този модел би трябвало да бъде заличен. Думата " изчегъртване " изчезна от политическия речник след изборите. Сега се връщаме в изходна позиция – Бойко Борисов още веднъж стана архиврагът ни и през следващото му изчегъртване ще градим политическа акция. Няма по какъв начин това да хване корени в каквато и да е почва ". Това съобщи в изявление за БНР политологът Георги Киряков.
 
Най-вероятният сюжет съгласно него е ГЕРБ да пуснат за гласоподаване оповестения през вчерашния ден състав на кабинет и в случай че той не мине, отиваме на избори. " Досега бях изцяло уверен, че ще има ротация, тъй като това диктува политическата логичност. Сега съм 100% уверен, че предварителни избори ще има и ще бъдат 2 в 1 с европейските ", разяснява той.
 
В последните политически ходове политологът вижда както търсене на мотив да се упрекна съдружния сътрудник за предизвикването на избори, по този начин и опция да се гласоподава държавно управление в Народното събрание с други болшинства.
 
Ще загуби повече оня, " който мигне пръв ", в по-изгодна позиция ще бъде оня, който успее да убеди гласоподавателите, че не е отговорен, гласи прочитът на Киряков.
 
ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи не желаят ново систематизиране на ресурсите, добити с старания – в случай че до момента формулата беше разделяне на две, в този момент трябваше да бъде на три и такава делба беше отказана, разяснява Георги Киряков в предаването " Преди всички ". По думите му, това е " циничният, само че и главният отговор " за какво не се схванаха двете ръководещи обединения.
 
" Едно съглашение, по което нямаме никаква изясненост по какъв начин е било постигано, с какви сделки, откакто работиш за богатството на хората, би трябвало да го споделяш с обществото – не между тях. Изведнъж да излизат постфактум някакви елементи от това съглашение ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР